Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

...

Ирина Маринова

Завършена ОКС, година на завършване, специалност:

Бакалавър, Маркетинг (2014)
Магистър, Реклама и медийни комуникации (2015)

Водеща катедра: Маркетинг

Заемана позиция: ВАТ Одитор

Организация, в която лицето се реализира професионално: Такс Бек Интернешънъл ЕООД

Уебсайт на организацията: http://www.taxbackinternational.com

Направления на сътрудничество с ИУ-Варна след дипломиране:

  • съвместни консултантски проекти с представители на ИУ-Варна

1. Представете се, с какво се занимавате в момента. Разкажете за Вашия кариерен път.

Здравейте и благодаря за предоставената възможност, да споделя опита си пред аудиторията на ИУ-Варна. Казвам се Ирина Маринова и към този момент работя в ирландска компания - Такс Бек Интернешънал ЕООД в отдел ВАТ Одитинг, като ВАТ одитор. През годините съм работила в различни направления – в сферата на търговията, на туризма, както и в рекламния бизнес.

2. Разкажете повече за настоящата си длъжност, с какво Ви привлече тя? Какви умения трябва да притежава човек на подобна позиция?

За компанията, в която работя, разбрах от приятел. Привлече ме доброто ѝ реноме на международна компанията, стотиците млади колеги, приятната работна атмосфера, както и възможността за професионално развитие, разбира се! Уменията, които трябва да притежава човек на тази позиция са организираност, прецизност, трябва да е внимателен към детайлите, и не на последно място да е отговорен.

3. Какво учихте в ИУ-Варна, как стигнахте до идеята да изберете тази специалност?

Бакалавърската ми специалност е Маркетинг, а магистърската степен е Реклама и медийни комуникации. Избрах я, тъй като исках да се съсредоточа в нещо, което би подпомогнало развитието на креативността ми, ще ми е интересно и няма да е просто „суха“ материя.

4. Какъв съвет бихте дали на студентите, на които предстои избор на стаж и работа?

Съветът, който от сърце бих им дала, е да изберат фирма, в която не просто да си изкарат стажа, а и да научат нещо интересно и полезно, което да им помогне и в бъдеще. Възползвайте се от богатия избор, който ви предоставя университета, не се страхувайте от неизвестното, поемайте различни професионални приключения!

5. Гордея се, че съм възпитаник на ИУ-Варна, защото...?

Моята специалност, както знаете, не е „точна наука“, имахме привилегията да ипровизираме, разсъждаваме, да сме свободни в мислите си, а в ИУ-Варна не ни ограничаваха, напротив, стимулираха това! Гордея се и благодаря за знанията и вниманието, които получих от моите преподаватели, както и за истинските приятелствата, които създадох.

6. Вашето виждане и мнение за сътрудничество с ИУ-Варна. Какви препоръки бихте дали за "Алумни" дейност? П

репоръчвам проддържане на сътрудничество с големи и известни компании, от което и двете страни да имат съответните ползи, тъй като в ИУ-Варна се дипломират много млади и интелигентни хора, спомагащи развитието на пазара в различни сфери.

 

Сектор "Алумни и кариери", февруари, 2018 г.