Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

...

Елена Атанасова Атанасова

Специалност и курс на обучение:

Икономика на строителството (курс 4)

Водеща катедра: Икономика и управление на строителството

Форма на изява:

  1. Как избрахте Икономически университет – Варна като образователна институция? А специалността, в която се обучавате?

  Икономически университет – Варна се слави с качествено обучение и добра подготовка за реализацията на студентите след като завършат. Именно и затова се спрях на този университет. Специалността „Икономика на строителството” я избрах, защото се акцентира върху икономиката и управлението на строителството, инвестиционните процеси, териториалното устройство и т.н., а след като съм завършила средно образование свързано със строителство прецених, че това е най-подходящия избор за висше образование.

  2. С какъв профил е завършеното от Вас средно образование (СОУ, професионална или профилирана гимназия)?

  Завършила съм средно образование със степен на професионална квалификация в ПГСАГ „К. Фичето” гр. Бургас, специалност „Строителство и архитектура”.

  3. В каква степен знанията и уменията, които получавате по време на обучението си по специалността, отговарят на Вашите предварителни очаквания?

  Благодарение на преподавателите, които дадоха всичко от себе си да ни научат на най-важните неща на 99% очакванията ми се оправдаха.

  4. Освен конкретни знания и умения в съответната професионалната област, с какво Ви помага това, че сте студент в Икономически университет – Варна?

  Катедрата поддържа непосредствени контакти с министерства, публични администрации, строителни компании, агенции за недвижими имоти и прочие и това дава реален шанс за успешно реализиране и кариерно развитие на всеки завършил Университета.

  5. Работите ли? Къде? Били ли сте на стаж по време на обучението си в университета? В коя организация и на каква позиция?

  Засега помагам в семейния бизнес, който е свързан с магазини за хранителни стоки. По време на обучението си в Университета бях на стаж във фирма "ДЕ" ООД гр.Варна като икономически мениджър в строителството.

  6. Какви са Вашите планове след завършване на висше образование в ИУ - Варна? А Вашето мнение за възможността за професионална реализация след дипломиране в България?

  След като завърша смятам да работя във фирма за недвижими имоти, да натрупам малко стаж и след това да отворя собствена фирма, занимаваща се със строителство и недвижими имоти.
  В България има възможност за професионално развитие стига да си упорит, борбен и желанието ти за успех да е по-голямо от страха от провал.

  7. Гордеете ли се, че сте студент в Икономически университет – Варна?

  Да, горда съм.

  8. Какво е Вашето мнение за UEBN и нейната полезност за професионалната реализация на студентите в университета?

  Платформата ще помогне на завършилите да следят ежедневно обявите за стаж и работа и да се възползват от най-изгодните оферти. Също е полезна за следене на важни професионални събития организирани от Университета и неговите партньори.

  Катедра "Икономика и управление на строителството", юни 2017 г.