Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

...

Мая Демирова Миткова

Специалност и курс на обучение:

Аграрен бизнес (курс Пети)

Водеща катедра: Аграрна икономика

Форма на изява:

  • отлично представяне на олимпиада, състезание и др.
  • отлично представяне на конференция, семинар или др.научен форум

1. Как избрахте Икономически университет – Варна като образователна институция? А специалността, в която се обучавате?

След завършването на средно специалното си образование през 2010 г. си дадох време да избера къде да уча и каква специалност да следвам и през 2012 г. избрах Икономически университет – Варна, специалност Аграрен бизнес, защото специалността имаше допирни точки със завършеното ми образование до онзи момент.

2. С какъв профил е завършеното от Вас средно образование (СОУ, професионална или профилирана гимназия)?

Завършила съм Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ гр. Варна със специалност "Парково строителство и озеленяване", професия Техник – озеленител.

3. В каква степен знанията и уменията, които получавате по време на обучението си по специалността, отговарят на Вашите предварителни очаквания?

Уменията и знанията, които добих в университета от преподавателите на катедра "Аграрна икономика" напълно удовлетвориха предварителните ми очаквания.

4. Членувате ли в студентски клубове и организации? В коя (кои)? Какви са ползите от подобно членство за професионалната реализация на студентите?

Членувам в Литературен клуб към ИУ – Варна. Радвам се, че съм част от клуба ни, защото се запознах с прекрасни хора и на срещите, които организираме през учебната година са изпълнени с незабравими изживявания, интересни и развлекателни събития като „Да творим заедно“. Споделяме общите си интереси в литературата и творчеството, споделяме личното си творчество, срещаме се със писатели, поети и други интересни личности. Забавляваме се заедно и извън университета и създаваме незабравими спомени заедно.

5. Печелили ли сте награди, стипендии или отличия по време на обучението си в ИУ-Варна? Кои са по-важните от тях?

  • Грамота за второ място в състезанието „Да творим заедно“ – класирана за „стипендия за специални постижения“ по „Студентски стипендии фаза 1“ за 2017г.;
  • Класирана за „стипендия за специални постижения“ по „Студентски стипендии“ през 2013;
  • Грамота за постигнати високи резултати в прегледа на Студентската научна дейност през 2016 г.;
  • Сертификат за активно участие в „Литературен клуб към ИУ – Варна” през учебната 2016/2017 година


6. Работите ли? Къде? Били ли сте на стаж по време на обучението си в университета? В коя организация и на каква позиция?

Работя в банка ДСК като специалист банкови операции и съм радостна в средата и обкръжението на който попаднах. Работата ми допада, чувствам се на точното място в работата си и колектива ми е изпълнен с усмихнати и приятни хора. Започнах работа скоро и получавам подкрепа и насоки от всеки колега и по висше стоящ и задружно градим работната си среда.

7. Какви са Вашите планове след завършване на висше образование в ИУ - Варна? А Вашето мнение за възможността за професионална реализация след дипломиране в България?

Реализирам своите цели една по една и в България има бъдеще, но то се постига с много труд и упоритост.

8. Вашето пожелание към Икономически университет – Варна?

Пожелавам на Икономически университет – Варна и Катедра Аграрна икономика едно светло и бляскаво бъдеще и да запазят своите традиции.

 

Сектор „Управление на проекти“, юни 2017 г.