Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

...

Явор Цветанов Желязков

Специалност и курс на обучение:

Информатика (курс Първи)

Водеща катедра: Информатика

Форма на изява:

  • отлично представяне на олимпиада, състезание и др.

1. Как избрахте Икономически университет – Варна като образователна институция? А специалността, в която се обучавате?
Изборът ми на университет не беше много лесен, но в крайна сметка реших, да заложа на Икономически университет – Варна и да продължа своето развитие тук. От малък се занимавам с компютърна дейност и точно този факт наклони везните към специалността, в която се обучавам в момента, а именно Информатика.

2. С какъв профил е завършеното от Вас средно образование (СОУ, професионална или профилирана гимназия)?
Завършил съм ГПЧЕ "Йоан Екзарх" гр. Варна (5-та езикова гимназия) с чуждоезиков профил (1-ви език немски, 2-ри английски).

3. В каква степен знанията и уменията, които получавате по време на обучението си по специалността, отговарят на Вашите предварителни очаквания?
Бих казал, че съм доволен от знанията и уменията, които съм получил до момента и се надявам те да се обогатят в бъдеще. Очакванията ми към университета се оправдаха напълно.

4. Освен конкретни знания и умения в съответната професионална област, с какво Ви помага това, че сте студент в Икономически университет – Варна?
Като цяло животът в ИУ - Варна е много жизнен и интересен, всеки ден можеш да научиш нещо ново и полезно. Университетът разполага с модерна и иновативна материална база, която не притежават много от университетите в България, което от своя страна е повод за гордост.

5. Печелили ли сте награди, стипендии или отличия по време на обучението си в ИУ-Варна? Кои са по-важните от тях?
Печелил съм стипендии за успех и лични постижения по проект „Студентски стипендии“, както и стипендии по ПМС 90. На Варненска Универсиада 2017г. спечелих трето място в отборното по плуване.

6. Какви са Вашите планове след завършване на висше образование в ИУ - Варна? А Вашето мнение за възможността за професионална реализация след дипломиране в България?
След завършване на ОКС „бакалавър“ в ИУ-Варна, бъдещите ми планове са свързани с магистърско обучение в чужбина. Определено реализацията в България е трудна, но не и невъзможна, с упоритост и знания се постига всичко.

7. Вашето пожелание към Икономически университет – Варна?
Да продължава да се развива в правилната посока и да предлага на студентите си висококачествено обучение и среда за развитие след това.

 

Сектор „Управление на проекти“, юни 2017 г.