Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

...

Йонна Станимирова Градева

Специалност и курс на обучение:

Туризъм (курс Първи)

Водеща катедра: Икономика и организация на туризма

Форма на изява:

  • отлично представяне на олимпиада, състезание и др.

1. Как избрахте Икономически университет – Варна като образователна институция? А специалността, в която се обучавате?

Избрах Икономически университет – Варна поради добрите отзиви за самия университет и репутацията на преподавателите. А специалност „Туризъм“, тъй като имам опит в тази сфера и бих желала да се развивам в нея.

2. С какъв профил е завършеното от Вас средно образование (СОУ, професионална или профилирана гимназия)?

Гимназия с преподаване на немски език “ Гьоте „ - гр.Бургас

3. В каква степен знанията и уменията, които получавате по време на обучението си по специалността, отговарят на Вашите предварителни очаквания?

Знанията и уменията, които придобивам удовлетворяват очакванията ми и до голяма степен ги надхвърлят. Чрез обучението си в Икономически университет, смятам че давам сериозна заявка за реализация за в бъдеще.


4. Освен конкретни знания и умения в съответната професионалната област, с какво Ви помага това, че сте студент в Икономически университет – Варна?

Университетът организира много мероприятия, които ни предоставят възможността да навлезем в различни сфери и да обогатим знанията си.

5. Членувате ли в студентски клубове и организации? В коя (кои)? Какви са ползите от подобно членство за професионалната реализация на студентите?

Членувам в отбора по плуване на университета при г-н Цеков. Ползата е, че се запознавам и с други възпитаници на Икономически университет, които са също така мотивирани и амбициозни.

6. Печелили ли сте награди, стипендии или отличия по време на обучението си в ИУ-Варна? Кои са по-важните от тях?

Спечелих трето място на индивидуална дисциплина и допринесох отново за трета позиция на щафета, също така и в отборното класиране на Варненската универсиада по плуване. Одобрена съм по проект за Евростипендия, въз основа на успеха ми в университета и призовите места на състезанието.

7. Участвали ли сте в изследователски проекти? От какъв характер са те и каква е Вашата позиция по тях?

Не съм участвала,но за в бъдеще бих.

8. Работите ли? Къде? Били ли сте на стаж по време на обучението си в университета? В коя организация и на каква позиция?

Благодарение на богатата ми плувна култура, работя като спасителка. Това лято съм заложила на спокойствието в хотел „Роял Сън“.

9. Какви са Вашите планове след завършване на висше образование в ИУ - Варна? А Вашето мнение за възможността за професионална реализация след дипломиране в България?

Смятам да запиша магистратура в чужбина, поради факта че бях приета в Икономически университет Виена (WU-Wien), но поради лични причини останах в България, а това ми дава стимул да постигна целите си. Мнението ми е, че развитие в България има, стига човек да бъде силно мотивиран, но извън родината образованието дава много повече.


10. Вашето пожелание към Икономически университет – Варна?

Да се поддържа нивото на университета и да има още много успешни студенти, удоволетворени от придобитите знания и умения!

 

Сектор "Управление на проекти", юни 2017 г.