Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

...

Вокална формация "ИУ-фория"

Основни дейности: Музикално изкуство

Териториален обхват на дейността: регионален

Седалище на студентския клуб/организацията: гр. Варна, бул. „Княз Борис I" 77

Държава: България

Брой членуващи студенти: 10

Брой членуващи студенти от ИУ – Варна: 8

Направления на сътрудничество: Организиране на съвместни инициативи

Уебсайт: https://www.facebook.com/pages/%D0%98%D0%A3-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/811494978912834

Вокална формация "ИУ-фория" е част от проект "Клубове по интереси" на Студентски съвет към ИУ - Варна и съществува от пролетта на 2013 г. В нея пеят млади, ентусиазирани и талантливи студенти от ИУ - Варна и от други Висши училища, желаещи да развиват своя талант в сферата на музикалното изкуство.

Репертоарът на групата включва предимно обработки за акапелно и с инструментал представяне на популярни джазови и поп песни и пиеси.

Първата песен, която е разработена и изпълнена от състава, е от мюзикъла на Джон Мур „Джекил” и дава право на всеки да бъде този, който пожелае, като сложи мечтаната маска, а именно - Put on the mask and you are somebody else. 

Вокална формация "ИУ-фория" има вече и своята първа награда. През месец юли 2014 г. спечели първо място и плакет в категория „Вокални групи” от Международния музикален конкурс „Звукът на времето” в гр. Велико Търново.

Ръководител на състава е Ганчо Ганчев – Диригент на Варненска детско-юношеска опера и Варненски камерен оркестър, а корепетитор е известната пианистка Миглена Шишева.