Икономически университет - Варна
UEBN – Мрежа за сътрудничество с бизнеса

На 30.10.2015 г. започна втори сезон на ABLE Mentor - Варна, чийто домакин и основен организатор за гр. Варна е Икономически университет - Варна. Проектът е на Асоциацията на българските лидери и предприемачи, а в град Варна се осъществява от клуб "Млад предприемач" към Студентски съвет, с подкрепата на Кариерен център.

31 екипа започват предизвикателството този сезон. Двойно повече от първия. Учениците, които взимат участие са между 9 и 12 клас от 6 варненски гимназии: Първа езикова гимназия, МГ "Д-р Петър Берон", НГХНИ "Константин Преславски", ВТГ "Г. С. Раковски", ПГТ "Професор д-р Асен Златаров", Професионална гимназия по електротехника Варна.

На събитието присъстваха и победите от първия сезон на ABLE Mentor Варна, които разказаха за емоциите, наученото, приятелствата, които са получили от ABLE Mentor.

ИУ-Варна може да се похвали и с голям брой ментори, които са студенти, завършили, докторанти, асистенти, доценти в университета. В ролята на ментори има още студенти и практикуващи в областта на медицина, модата, инженерните науки. Разнообразието е голямо, тъй като учениците имат множество интереси и желания. Очакват се и интересни проекти в трите направления: Личностно развитие, Социална дейност, Предприемачество. Какви ще бъдат темите и как ще се реализират проектите очакваме да научим на 12.12.2015 г., когато в ИУ-Варна ще се проведе междинното събитие по проекта. Входът е отворен за гости, а всички очакват да чуят идеите на младото поколение - бъдещето на България.

За допълнителна информация:
Клуб "Млад предприемач"
E-mail: entrepreneur@ue-varna.bg
Мобилен тел. 0882 164611

Кариерен център
E-mail: cdcenter@ue-varna.bg
Мобилен тел. 0882 164807